Lissabon har utroligt mange seværdigheder at byde på. Det bakkede landskab, floderne og placeringen ud til havet gør Lissabon til en perle at gå rundt i.


Belémtårnet i Lissabons Alfama-kvarter.

Lissabons bydele

Man kan nemt se Lissabon til fods. Det er klart, at man kan komme til at svede, når man går fra den ene af de syv høje til den anden, men bykernen er ikke så stor, at man behøver en bil for at se den. Desuden tager det som regel længere tid at køre i centrum end at gå. De mauriske kvarterer Alfama og Mouraria, Baixa (nedre by), Chiado og Bairro Alto (øvre by) ligger ikke langt fra hinanden. Og så ser man helt sikkert mere, end hvis man kun er koncentreret om trafikken.

Belém-tårnet

Belémtårnet ligger i Belém, og det gør Jerónimosklostret også. Under Lissabon i menuen finder du alle relevante kvarterer og bydele.

Castelo de São Jorge

Hvis man gerne vil blive rigtig fortrolig med Lissabon, kan man starte med at kaste et blik ud over byen fra Castelo de Sao Jorge. Fra borghøjen kan man se de seks andre høje, som Lissabon angiveligt blev bygget på engang. Man kan se broen Ponte 25 de Abril, har udsigt over den nedre by, Chiado, den hvide Basilica da Estrela, den tagløse Carmo-kirke til det påfaldende Amoreiras shoppingcenter. Udsigten er smukkest om formiddagen og hen under aften, da lyset her er særligt blødt.

Tur med sporvognen Eléctrico Nr. 28

En hyggelig måde at komme rundt i de smukke kvarterer i Lissabon på er en tur med Eléctrico nr. 28. Den nostalgiske sporvogn rasler af sted mellem endestationerne Campo de Ouique/Estrela og Largo Martim Moniz/Graca gennem de gamle kvarterer Bairro Alto, Chiado, Alfama, Mouraria og Graca tværs gennem Lissabon.

Parque das Nacoes

I den østlige del af Lissabon, der hvor verdensudstillingen EXPO´98 fandt sted i 1998, er der opstået et nyt kvarter. Moderne som det er, har det også sin egen hjemmeside: www.parquedasnacoes.pt, som bl.a. også på engelsk informerer om det omfattende tilbud. Der er et stort indkøbscenter med biografer, mange restauranter og barer. Lissabonmessen ligger her og også Pavilhao Atlântico, som egner sig fremragende til store sportsbegivenheder og koncerter.

Lissabons kulturliv

Teatre, museer, statuer og boulevarder, der alle reflekterer landets og byen stolte og betydningsfulde fortid er spredt ud over byen, og der er områder hvor de er særligt koncentrerede.