Porto har meget at tilbyde dem, der rejser til byen. Seværdighederne rækker fra antikke bygninger til det lokale fodboldhold F.C. Porto.


Katedralen Sé i Porto. Kilde: Josep Renalias.

Portos rådhus

Centralt i Porto ligger gaden Avenida dos Aliados, der en Portos mest storslåede boulevard og domineres af byens rådhus, Camara Municipal. Langs boulevarden ligger flot udsmykkede neoklassiske bygninger og i midten er græs og træer.

Portos station – São Bento

Fortsætter man fra centrum af Porto ned mod floden kommer man til Portos hovedbanegård, som er en seværdighed på grund af de flotte azulejos.

Portos katedral – Sé

Fra stationen får man øje på Portos katedral, kaldet Sé, i romansk stil. Den ligger smukt fremhævet på et klippefremspring og byder på en glimrende udsigt over byen og floden.

Ribeira i Porto

Strækningen langs floden Douro neden for Portos centrum hedder Ribeira. Dette område var oprindeligt byens kommercielle centrum, og det var her store sejlskibe bragte lasten af varer fra fjerne egne ind.

I dag er området på UNESCOs Verdensarvsliste og en af byens vigtigste attraktioner. Om dagen kan man nyde de historiske omgivelser og købe ind og gå på cafe, og om natten bliver området en af Portos mest populære områder for nattelivet.

Portos Barredo

Mellem katedralen og Ribeira ligger en af Porto mest fascinerende kvarterer – Barredo’en. Et sandt virvar af små middelaldergyder og stejle trapper ned mod floden giver en helt speciel stemning.

Broer i Porto

En af Portos mest spektakulære landemærker er broen Dom Luis I, der krydser floden Douro med traffik i to planer. Da den 72 meter høje jernbro blev bygget i 1886, var den et sandt mesterværk i ingeniørkunst.

I dag krydser hele fem andre broer floden ved Porto. Mest imponerende er nok Ponte do Infante, der er verdens største enkeltspans-betonbro.

Alfandega i Porto

Vest for Ribeira’en ligger Alfandega, der er mest kendt for en imponerende herskabsvilla – populært kaldet Casa do Infante – der blev bygget i det 14. århundrede og sidenhen er blevet udbygget adskillige gange. I dag indeholder det gamle hus Portos arkiver og et museum, der udstiller arkæologiske fund fra et romersk palads, der tidligere lå på samme grund.

Portos børs – Bolsa

Lidt længere inde i byen ligger Bolsa, der er Portos børs, i et neoklassisk palads fra det 19. århundrede, hvis indre er et studie i overdådighed.

Igreja de São Francisco – Portos gotiske kirke

Ved siden af børsen ligger Portos eneste tilbageværende gotiske kirke – Igreja de São Francisco. Byggeriet af kirken blev startet tilbage i det 14. århundrede, og specielt dens barokke indre er blandt de flotteste i hele Portugal.

Baixa – Portos cetrum

Oven for børsen ligger kvarteret Baixa, der på mange måder er Portos nuværende indre by. Her er gaderne lidt bredere Barredo og de flankeres af 5- og 6-etagers bygninger med jernbalkoner og farvefuldt tøj hængt ud på snore.

På gadeplanet ligger en sjov blanding af gamle butikker, isenkræmmere, skomagere med støvede udstillinger i vinduerne. Her får man virkelig fornemmelsen af at bevæge sig rundt i fortiden – bortset fra bilerne der kører forbi.

Shopping i Porto

Øst for centrum ligger Portos indkøbsområde – mest udpræget på Rua Santa Catarina, der er en gågade proppet med butikker. Der er et stort udvalg af både nationale og internationale mærker, og der er også mulighed for at komme til barber og nyde kaffen på en af de mange Belle Epoque-cafeer, området byder på.