Lissabon er en stor og bakket by og kendskab til de gode transportmuligheder er derfor en vigtig del af et vellykket rejse til byen.


De berømte sporvogne i Lissabon.

Billeje i Lissabon

Leje af bil er den billigste løsning, hvis I rejser flere sammen, og det giver de bedste muligheder for at komme ud af byen. Hvis du rejser alene og ønsker at se de mange seværdigheder i omegnen af Lissabon, er billeje også vejen frem.

Se Lissabon fra sporvognen

Den offentlige transport fungerer godt og er den billigste måde at komme rundt på for en enkeltperson – så længe man holder sig inden for byens grænser. Sporvognene i Lissabon giver også den rejsende en oplevelse på vejen mellem det ene og det andet sted og er en anbefalelsesværdig måde at komme rundt og se byen på. Særligt i Belém er der smukke ruter med sporvognen.

Lissabons Metro

Metroen er en billig, hurtig og effektiv måde at komme rundt på, og den kører indtil klokken et om natten. Turen byder dog ikke på samme oplevelse af byen som sporvognene eller busserne.

Kabelbanerne i Lissabon

Et meget spektakulær måde at komme rundt i Lissabon på er med kabelbanerne – de såkaldte Elevadores. De giver mulighed for at komme op i de højtliggende bydel nemt og hurtigt, og de giver på samme tid en fantastisk udsigt over store dele af byen.

Rundt i Lissabon med Taxi

Kørsel i taxi er væsentligt billigere i Portugal, end vi er vant til, og det er derfor en udmærket måde at komme rundt i Lissabons gader på. Taxierne er beige og har et “TAXI” skilt. Alt efter afstand kan en tur ligge på helt ned til 15 kroner og opefter.

Kryds floden Tajo

Vil man over på den anden side af floden krydser færgerne fra flere forskellige steder og man kan også krydse i bil eller bus på broen og nå de nærliggenden strand- og resortområder.