Azorerne består af en gruppe af 9 øer langt ude i Atlanterhavet ca. 1.300 km vest for Portugal.


En af de gamle møller der står rundt omkring på øerne.

Azorernes milde klima

Alle øerne er kuperede med bjergtinder på mellem 600 og 2.300 meters højde over havet. Azorerne har et mildt klima året rundt uden de store temperaturudsving. Sommeren er lun og behagelig uden at være varm, men regn og blæst kan forekomme. Vinteren er uden frost og sne, men med risiko for kraftig blæst og storm og en del regn.

Sommer på Azorerne

Sommeren fra juli til september er varm uden at blive hed – temperaturerne ligger typisk i midten af tyverne. Det regner ikke ret meget om sommeren, men der kan godt komme nogle byger.

Det gennemsnitlige antal soltimer er omkring syv timer per dag om sommeren. De fleste dage er ren sol – afbrudt af få dage med uvejr. I september måned begynder det at regne mere.

Efterår på Azorerne

Oktober og november er lune måneder på Azorerne med temperaturer omkring eller lidt under de 20 grader. Det bliver koldere om natten og nedbørsmængden stiger henover efteråret.

Vinter på Azorerne

Vinteren fra december til marts byder på mildt, men ret ustadig vejr. Temperaturerne falder sjældent ret meget under 10 grader. Sne og frost ses kun i bjergene, men nedbør er udbredt overalt på Azorerne om vinteren. Antallet af solskinstimer ligger nede på omkring tre om dagen, og det kan blæse ret kraftigt.

Forår på Azorerne

Om foråret fra april til juni bliver vejret hurtigt bedre med faldende nedbørsmængder, mere sol og højere temperaturer. I juni måned begynder sommeren igen og temperaturerne rammer de 20 grader.

Du kan finde mere information i vores artikel om vejret i Portugal og hos Portugals Meterologiske Institut.